Ramak Kala Olay; personeli, işyerini ya da ekipmanları zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan, işyerinde meydana gelen olaydır. Günlük hayatta “Az kalsın” diye anlatmaya başladığımız olaylar olarak da tanımlayabiliriz.
 
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununu gereğince; her türlü ramak kala olayların kayıt altına alınması gerekmektedir. Bu tip olayların kayıt altına alınarak raporlanması iş kazalarını önlemek için hayati önem taşımaktadır. Çünkü Ramak Kala Olayların bildirilmesi, ileride yaşanabilecek iş kazaların tespit edilmesi ve önlenmesi için büyük önem taşımaktadır.
 
Çalışanlarımızın İş Sağlığı ve Güvenliği konularında görüş, düşünce ve önerilerini almak ve bunları TESKİ Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunda dikkate alarak değerlendirmek üzere aşağıdaki linkten erişebileceğiniz İş Sağlığı ve Güvenliği Öneri ve Ramak Kala kartları elektronik ortamda oluşturulmuştur.
 
Personelin bu konudaki öneri ve görüşlerini aşağıdaki linke tıklayarak Ramak Kala Olay kartını doldurarak isg@teski.gov.tr adresine bildirmelerini bekliyoruz; ayrıca çalışanlarımız çalışan temsilcileri vasıtası ile de görüş ve önerilerini kurulumuza bildirebilirler.
 
Ramak Kala Olay Kartına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Tüm Hakları Saklıdır 2024© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.