Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi Önerler Mahallesinde gerçekleştirilen, muhtelif çaplarda yaklaşık 20 km atıksu, 6 km yağmursuyu ve 12 km içme suyu hattı olmak üzere toplam 38 km altyapı tesisi yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Bu altyapı hamlesi ile birlikte Tekirdağ’ı güneyden ve kuzeyden çevreleyen kollektör hatlarına evsel nitelikli şebeke hatları imal edilerek, Önerler Mahallesinde hâlihazırda açığa akan atıksuların çok büyük bir kısmının, kollektör içine alınıp Çorlu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine iletilmesi sağlanmış olacak.

Bununla birlikte son yıllarda artan şiddetli yağışlar ile yağmur suyundan yoğun şekilde etkilenen vatandaşların yaşadığı sıkıntı, Önerler mahallesinde yapılan yağmursuyu hatları ve yağmursuyu alıcı-toplayıcı ızgara imalatları ile artık sorun olmaktan çıkacak.


BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER: “ÖNERLER MAHALLESİ’NİN TÜM ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ”

Çorlu Önerler Mahallesi’nde başlatılan altyapı hamlesinin tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Çorlu ilçemizin Önerler Mahallesi’nde, atık su, yağmur suyu ve içme suyu hatlarını içeren toplam 38 km’lik altyapı hamlemizin son aşamasına geldik. TESKİ ekiplerimiz bölgede titiz bir çalışma yürütüyorlar. Yaptığımız atık su hatları ile hâlihazırda açığa akan atıksuların çok büyük bir kısmı kollektör içine alınıp Çorlu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine iletilecek. Yağmur suyu hatları ile aşırı yağışlarda bölgede yaşanan sıkıntının önüne geçilecek. Ayrıca TESKİ tarafından yapılan altyapı çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli bir şekilde ilerlediği için üst yapısı tamamlanan caddeler tekrar kazılmamış olacak. 145 milyona varan yatırım maliyeti ile tesis edilen altyapı imalatlarımız yerleşim alanının en hızla geliştiği Önerler mahallesinin sakinleri için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yayın Tarihi: 22 Temmuz 2024, Pazartesi 16:00

FOTOĞRAF GALERİSİ

DİĞER HABERLER

  • KAMUOYU AÇIKLAMASI
    TESKİ iklim değişikliği ve kuraklık risklerine karşı uzun vadeli su yönetim stratejileri geliştirerek, geleceğe yönelik sürdürülebilir çözümler üretmeye devam etmektedir. Yapılan su çalıştaylarıyla vatandaşlarımız suyun korunması ve tasarrufu konularında bilinçlenmekte; halktan gelen öneriler doğrultusunda çalışmalar gü&
  • EDİRNE'YE SU KRİZİNDE TESKİ'DEN HIZLI MÜDAHALE
    Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), kuraklık nedeniyle içme suyu sağlayamayan Edirne’ye destek sunarak, Kırklareli’deki Kayalıköy Barajı’ndaki su seviyesinin kritik noktanın altına düşmesiyle harekete geçti ve yüzer terfi sistemi kurarak sorunu çözdü.  (TEKİRDAĞ)- Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), kura
  • EDİRNE'YE "CANDAN" YARDIM
    Edirne’de bazı mahallelerde zaman zaman su kesintileri yaşanmaya devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, kentte yaşanan su sıkıntısına çözüm noktasında Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan’a yardım etti. Yüceer, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (TESKİ) kente su tankeri gönderdi. Su tankerleri, vatanda
  • TESKİ SU FATURASI ÖDEME NOKTALARI
    Detaylı Bilgi: https://www.teski.gov.tr/icerik/detay.aspx?Id=91
  • KAMUOYU AÇIKLAMASI
    Süleymanpaşa ilçemize içme suyu sağlayan Aşağısevindikli bölgesinde bulunan su kuyularımız, son dönemde yaşanan ani enerji kesintileri ile enerji dalgalanmalarından yoğun biçimde etkilenmektedir. Özellikle şehir merkezine su taşıyan ana iletim hattında, bu enerji sorunlarına bağlı olarak arızalar meydana gelmektedir.   Arızaların tespiti v
Tüm Hakları Saklıdır 2025© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.