Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Candan Yüceer mesajında şu ifadelere yer verdi:

Değerli hemşehrilerim,

Mavi gözlü Tekirdağ'ımın duyarlı ve bilinçli insanları,

Sürdürülebilir ve kirletilmemiş bir yaşamın önemine olan inancımla 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nüzü kutluyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımıza hak ettikleri gibi, temiz bir gelecek bırakmak için en yüksek düzeyde duyarlılık gösterdiğimizi bilmenizi isterim. Bu konuda çok titiziz ve hiçbir ihmali görmezden gelemeyiz. Çünkü insan sağlığı her şeyden daha değerlidir. Yönetim anlayışının odağına insanı koymuş bir felsefi zeminde hareket ediyoruz. Dolayısıyla, Tekirdağ insanının sağlığını doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyebilecek hiçbir olumsuz unsura müsaade etmemiz mümkün değil. Bu nedenle yalnızca Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız bünyesindeki çalışmalarımız kapsamında değil, tüm birimlerimizin katılımını sağlayarak ortak bir mücadele perspektifiyle hareket ediyoruz. Doğal güzellikleriyle de herkesi kendine hayran bırakan güzel Tekirdağ'ımız, bu yönde gösterilecek olan her türlü gayreti sonuna dek hak ediyor.

Özellikle, ilimiz genelinde sanayinin yoğun olduğu yerlerde istenmeyen tablolarla karşılaşabiliyoruz. Ancak bu olumsuzlukları aşmak için de önümüzdeki süreçte planlı çalışmalar gerçekleştireceğiz; kalıcı çözümler getirmeyi hedeflediğimiz somut adımlar atacağız.

Doğanın kirletilmesi sorunu başta olmak üzere, insan sağlığı, çevresel hijyen, gürültü kirliliği, trafik problemi, düzensiz yapılaşma ve son yıllarda denizlerimizde meydana gelen müsilaj gibi konularda günü kurtaran değil, bizden sonraki kuşaklara da uzanacak yaklaşımlar sergilemek konusunda ısrarcı olacağımızdan Tekirdağ'da yaşayan kimsenin kuşkusu olmasın. Daha güzel, Daha yaşanılır, daha temiz bir Tekirdağ için canla başla çalışmak boynumuzun borcudur.

Sizleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle farkındalık yaratmak için düzenlediğimiz etkinliklere katılmaya, Tekirdağ'ımıza birlikte sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu uğurda büyük bir duyarlılık gösteren tüm hemşehrilerime sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Evet, beraberce ve dayanışmayla başaracağız. Tekirdağ'ın mavisi ve yeşili kadar ferah, tertemiz ve yaşanılası bir geleceği hep birlikte kuracağız.

Yayın Tarihi: 05 Haziran 2024, Çarşamba 16:34

DİĞER HABERLER

  • Kumbağ’da Yaşanan Su Sıkıntılarına İlişkin Kamuoyuna Duyuru
    Küresel iklim krizi ve buna bağlı olarak yaşanan kuraklık, ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi Tekirdağ ilimizde de ciddi su sıkıntılarına neden olmaktadır. Özellikle Süleymanpaşa ilçemize bağlı Kumbağ Mahallesi’nde yaşanan su yetersizliğinin temel nedeni, bölgeye su sağlayan Naip Barajı’ndaki su seviyesinin % 1’in altına düşme
  • GENEL MÜDÜR ŞİŞMANLAR’DAN ACİL TASARRUF ÇAĞRISI
    Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Mehmet Ali Şişmanlar, Süleymanpaşa ilçesine içme suyu sağlayan Naip Barajı’ndaki kullanılabilir su seviyesinin % 2’ye kadar gerilediğini açıkladı. Mevsim normallerinin altında kalan yağışlar ve küresel iklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle su kaynaklarının hızla tükendiğin
  • ÇEVRE BİLİNCİ TESKİ İLE BÜYÜYOR
    TESKİ, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde açtığı stantlarla çevre bilincine katkı sundu. Etkinliklerin ilki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesinde, diğeri ise Çorlu Belediyesi tarafından &Cce
  • KAMUOYUNUN BİLGİSİNE
    Son günlerde su tarifeleriyle ilgili olarak kamuoyunda çeşitli değerlendirmeler yapılmakta ve imza kampanyaları düzenlenmektedir. Ne yazık ki bu süreçte, eksik veya yanıltıcı bilgiler nedeniyle bir bilgi kirliliği oluşmuştur. Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklama yapma gereği duyulmuştur.  
  • HAYRABOLU'DA BASINÇ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
    TESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Fiziki İçme Suyu Kayıp Kaçak Komisyonu tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Hayrabolu’ya bağlı Hisar, Kâhya, Aydınevler ve İlyas mahallelerinde yaşanan basınç sorununa çözüm üretiliyor.   Bahse konu mahallelerde yerinde inceleme ve t
Tüm Hakları Saklıdır 2025© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.