DEVRİM Gazetesinin 24 Eylül 2019 tarihli “KENDİ YAPTIKLARINI GÖRMEDİLER” başlıklı haberinde; CHP Çorlu ve Ergene Kadın Kolları, Çorlu deresi kenarında kirlilik eylemi yaptı. Mikrofonu alan protokol üyeleri dereyle ilgili bol bol siyaset yapıp, hükümet kanadını suçlarken TESKİ’nin hemen arka tarafta dereye akıttığı kanalizasyona tek kelime etmediğinden bahsedilmiştir. Haberde bahsi geçen konuya açıklık getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Çorlu İlçesi, Nusratiye, Silahtarağa, Hıdırağa, Hatip Mahalleleri ve Ergene İlçesi, Yeşiltepe ile Sağlık Mahallelerinden geçerek atıksuları toplayan ve Çorlu ileri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine iletimini sağlayacak olan Atıksu Kolektör Hattının inşaatı DSİ 11. Bölge Müdürlüğü, 113. Şube Müdürlüğü tarafından ‘’Çorlu Atıksu Kolektör Hattı İnşaatı İşi’’ adı altında yapılmış, fakat proje ile filli durum kot uyuşmazlığı nedeniyle bağlantı gerçekleştirilememiştir.

Bu aşamada; DSİ ile şifahen yapılan görüşmelerde bağlantı ile ilgili sorunun giderilemeyeceği bilgisi alınması üzerine Genel Müdürlüğümüz atıksuların çevreye zarar vermeden toplanarak Atıksu Arıtma Tesisine iletilmesi amacıyla sürece dahil olmuş ve Çorlu Deresine geçici deşarj olan 1200 mm. lik atıksu hattının acilen bağlantısının tekniğine uygun tamamlanabilmesi açısından Kurumun yüklenicisine bağlantı için altyapı çalışmalarına başlama talimatı verilmiştir.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü, 113. Şube Müdürlüğü tarafından yapılan  “Çorlu Atıksu kolektör Hattı İnşaatı İşi” nin son bacasına Genel Müdürlüğümüz yüklenicisi tarafından 12 m. derinlikte yatay delgi yöntemiyle, yaklaşık 80 m. mesafeden bağlantı çalışması tamamlanmıştır. Ancak zaman içerisinde bağlantı yapılan bacanın etrafında sürekli çökme olması nedeniyle daha büyük problemlere sebebiyet vermemek ve gerekli düzeltici çalışmaların yapılması adına anılan kolektör hattına atıksu girişi kapatılmıştır.

Bu nedenle; Genel Müdürlüğümüz tarafından yüklenici firmaya, yapım işleri genel şartnamesinin teminat süresindeki bakım ve giderleri başlıklı 43. Maddesinin 1. Fıkrasında “yüklenici işlerin teminat süresi içerisinde bakımını yapmak ve tümünü iyi bir şekilde korumak ve çıkabilecek kusur ve aksaklıkları gidermek zorundadır.” hükmü gereğince yapılan hatalı imalatın düzeltilmesi için yükleniciye çalışma talimatı verilmiş, ancak yüklenici firma tarafından çalışmalar sonuçlandırılamamıştır.

Atıksu kolektör hattına bağlantı yapılması ile ilgili olarak Genel Müdürlüğümüz ve Yüklenici Firma arasındaki sorunların çözülmesi adına Çorlu Sulh Hukuk Mahkemesinde 2019/83 değişik esas ile dava açılmış ve dava süreci devam etmektedir. Kolektör hattındaki bağlantı sorunu ile ilgili hukuki süreç başlamış olduğundan dolayı anılan hatta, bilirkişi tespitine esas karar çıkana kadar İdaremizce herhangi bir iyileştirme çalışması veya atıksu kabulü yapılamamaktadır.

Atıksuların toplanması, yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması, arıtılması ve çevreci bir anlayışla bertaraf edilmesi için üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla yukarıda da görüldüğü üzere Kurumumuz üzerine düşen tüm çalışmaları iyi niyet çerçevesinde gerçekleştirmiş, fakat süreç olumlu bir şekilde sonuçlandırılamadığı için sorun hukuki mercilere intikal etmiştir. Hukuki karar çıkmasına müteakip çalışmaların en kısa sürede gerçekleştirilerek sorunun çözüme kavuşturulacağının bilinmesi hususunda;
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TESKİ Genel Müdürlüğü.

Yayın Tarihi: 25 Eylül 2019, Çarşamba 16:30

DİĞER DUYURULAR

  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/10)
    TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Personeli Ayşenur ŞEN ÇETİNKAYA'nın babası Muzaffer ŞEN vefat etmiştir. Cenazesi 03.04.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Dolu Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
  • BASIN AÇIKLAMASI (2024/07)
    Destan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Öklük’ün facebook hesabında yer alan  ‘‘ON YILDA DEĞİŞMEYEN KANSEROJEN BORULAR’’ başlıklı iddialarına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.  Kurulduğu ilk günden beri kurumumuzun hazırladığı veya İller Bankasına hazırlattığı projelerde ve yenileme
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/09)
    TESKİ Çorlu Şube Müdürlüğü Personeli Mustafa BUCAK'ın annesi Fatma BUCAK vefat etmiştir.  Cenazesi 20.03.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Lüleburgaz İlçesi Davutlar Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhumeye Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dil
  • TESKİ ABONELERİNE DUYURU (2024/01)
    Şarköy İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı kapsamında imalat ve bağlantı çalışmaları yapılacak olup; Buna bağlı olarak Camikebir, Cumhuriyet, İstiklal Mahallelerinde 13.03.2024 Çarşamba günü (yarın) sabah saat 09:00 ile saat 16:00 arasında su kesintisi yaşanacaktır. Abonelerimize önemle duyurulur.
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/08)
    TESKİ Malkara Şube Müdürlüğü Personeli Şerif AYDIN'ın babası Nurettin AYDIN vefat etmiştir.  Cenazesi 04.03.2024 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Hereke Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
Tüm Hakları Saklıdır 2024© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.