Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin UZUNLAR’ın sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, bahsi geçen konulara açıklık getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
TESKİ Kumbağ Atıksu Arıtma Tesisi;  1200 m3/gün kapasiteye sahip, biyolojik atıksu arıtma tesisidir. Kumbağ Belde Belediyesi döneminde inşaat halinde bulunan tesis, Genel Müdürlüğümüzce gerekli iyileştirmeler yapılarak çalışır hale getirilmiştir. Kumbağ Mahallesi ve Barbaros Mahallesinin bir kısmının kanalizasyon şebekesi vasıtasıyla gelen evsel nitelikli atıksular arıtıldıktan sonra, alıcı ortama verilmektedir. Tesis faaliyette olup, tam kapasite ile çalışmaktadır. Ayrıca bölgede sürekli olarak ilgili kurumlarca kontrol ve denetimler yapılmaktadır.
Genel Müdürlüğümüzce, Kumbağ ve Barbaros mahallelerinin tamamının ihtiyacını karşılayacak, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projelendirmesi yapılmış olup, İller Bankasına onaya sunulmuştur. Proje onayı sonrasında ivedilikle yapımına başlanacaktır.
Bununla birlikte 2016 yılında “Kumbağ Mahallesi Kanalizasyon İnşaatı” yapım işi İlbank finasmanıyla ihale edilmiş, 15.08.2016 tarihinde 6.331.098,00 TL bedel ile sözleşmeye bağlanarak 24 Ağustos 2016 tarihinde iş başlangıcı yapılmıştır.  “Kumbağ Mahallesi Kanalizasyon İnşaatı” işi kapsamında 19.680 m kanalizasyon şebeke imalatı gerçekleştirilmiş olup, yaklaşık 5.000 m yağmursuyu şebekesi ile 3 adet terfi merkezi ve terfi hatları da ihale kapsamına dahil edilerek imalatlar 28.10.2018 tarihinde tamamlanmıştır. Geçici kabul aşamasındadır.
Kanalizasyon bağlantı bedelleri TESKİ Genel Kurul kararı ile belirlenen 2018 yılı birim fiyat ücret tarifesi üzerinden uygulanmaktadır. 2019 yılı için herhangi bir birim fiyat tarife güncellemesi gerçekleştirilmemiştir. Kumbağ Mahallesi kanalizasyon inşaatı işi kapsamında, 720 adet parsel bacası imalatı tamamlanmıştır. Bugün itibariyle, 317 adet kanalizasyon bağlantısı İlçe Şube Müdürlüğümüz nezdinde yapılmış olup, 686.317,91 TL tahakkuk işlemi tarafımızca tahsil edilmiştir.
TESKİ halkımıza hizmet etmeye devam etmektedir. Yapılan açıklamalar TESKİ’yi karalama maksatlı olup, doğruları yansıtmamaktadır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
            TESKİ Genel Müdürlüğü

Yayın Tarihi: 16 Ağustos 2019, Cuma 20:47

DİĞER DUYURULAR

  • BASIN AÇIKLAMASI (2024/08)
      Hasan KAYALAROĞLU isimli sosyal medya kullanıcısının 26.04.2024 tarihli ‘‘Teski nerede?’’  başlıklı paylaşımına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.   Paylaşımda Şarköy İlçesinde kanalizasyon sorunu yaşayan vatandaşlara hizmet verilmediği; ‘‘site sakinleri tarafından d
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/10)
    TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Personeli Ayşenur ŞEN ÇETİNKAYA'nın babası Muzaffer ŞEN vefat etmiştir. Cenazesi 03.04.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Dolu Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
  • BASIN AÇIKLAMASI (2024/07)
    Destan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Öklük’ün facebook hesabında yer alan  ‘‘ON YILDA DEĞİŞMEYEN KANSEROJEN BORULAR’’ başlıklı iddialarına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.  Kurulduğu ilk günden beri kurumumuzun hazırladığı veya İller Bankasına hazırlattığı projelerde ve yenileme
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/09)
    TESKİ Çorlu Şube Müdürlüğü Personeli Mustafa BUCAK'ın annesi Fatma BUCAK vefat etmiştir.  Cenazesi 20.03.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Lüleburgaz İlçesi Davutlar Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhumeye Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dil
  • TESKİ ABONELERİNE DUYURU (2024/01)
    Şarköy İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı kapsamında imalat ve bağlantı çalışmaları yapılacak olup; Buna bağlı olarak Camikebir, Cumhuriyet, İstiklal Mahallelerinde 13.03.2024 Çarşamba günü (yarın) sabah saat 09:00 ile saat 16:00 arasında su kesintisi yaşanacaktır. Abonelerimize önemle duyurulur.
Tüm Hakları Saklıdır 2024© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.