Trakya Gazetesinin 24.01.2024 tarihli https://trakyagazetesi.com.tr/ergeneyi-teski-kirletiyor  isimli internet adresinde çıkan “Ergene’yi TESKİ kirletiyor” başlıklı haberine istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. 

TESKİ Genel Müdürlüğü olarak, İlimizde atıksuların yönetimi konusunda önemli aşamalar kaydedilmiş olup, 2014 yılında 5000 m3/gün’lük  atıksu arıtma kapasitesi bugün 195. 740 m3/gün’e çıkarılarak, 39 kat artış sağlanmıştır. Atıksu arıtma tesislerimizde yılda toplam 58 milyon m3 su arıtılarak temiz bir şekilde doğaya bırakılmaktadır.

TESKİ Genel Müdürlüğünün 2014 yılından bu yana yapmış olduğu yatırımlar ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerinin İşletilmesinde göstermiş olduğu verimli çalışmalar sayesinde ve yapılan atıksu arıtma işleminin %93’lük kısmının ileri biyolojik arıtma olması sonucunda, Tekirdağ; Marmara Denizinde yaşanan müsilaj sorunundan en az etkilenen iller arasında yer almıştır. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi Müsilaj Araştırma Komisyonu raporunda belirtilen bilimsel olarak hazırlanmış teknik verilere göre, Marmara Denizi’ne yapılan deşarj miktarlarının şehirlere göre dağılımında Tekirdağ, en az etkisi olan İller arasında yer almaktadır.

Atıksu Arıtma Tesislerimiz ile ilgili olarak iddia edilen atıksu arıtma tesislerimizin çalışmaması, atıksuların arıtılmadan Ergene Deresine akıtıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. İdaremize ait Atıksu Arıtma Tesislerimiz, 7/24 kesintisiz olarak Çevre Mevzuatı ilgili yönetmeliklerinde belirtilen hükümlere uygun olarak işletilmektedir. Ayrıca tesislerimizde kurulu bulunan Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) ile arıtma çıkış suyu değerlerimiz anlık analiz edilmekte ve online olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına iletilmektedir. Buna ilave olarak, tesisimizden düzenli periyotlarda iç izleme numuneleri alınarak tesis çıkış suyu kalitesi kontrolleri sürekli sağlanmaktadır.

Çevreye olan duyarlılığımıza yaptığımız hizmetlerle devam edeceğimizi bildiririz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TESKİ Genel Müdürlüğü

Yayın Tarihi: 25 Ocak 2024, Perşembe 11:38

DİĞER DUYURULAR

  • BASIN AÇIKLAMASI (2024/08)
      Hasan KAYALAROĞLU isimli sosyal medya kullanıcısının 26.04.2024 tarihli ‘‘Teski nerede?’’  başlıklı paylaşımına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.   Paylaşımda Şarköy İlçesinde kanalizasyon sorunu yaşayan vatandaşlara hizmet verilmediği; ‘‘site sakinleri tarafından d
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/10)
    TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Personeli Ayşenur ŞEN ÇETİNKAYA'nın babası Muzaffer ŞEN vefat etmiştir. Cenazesi 03.04.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Dolu Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
  • BASIN AÇIKLAMASI (2024/07)
    Destan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Öklük’ün facebook hesabında yer alan  ‘‘ON YILDA DEĞİŞMEYEN KANSEROJEN BORULAR’’ başlıklı iddialarına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.  Kurulduğu ilk günden beri kurumumuzun hazırladığı veya İller Bankasına hazırlattığı projelerde ve yenileme
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/09)
    TESKİ Çorlu Şube Müdürlüğü Personeli Mustafa BUCAK'ın annesi Fatma BUCAK vefat etmiştir.  Cenazesi 20.03.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Lüleburgaz İlçesi Davutlar Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhumeye Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dil
  • TESKİ ABONELERİNE DUYURU (2024/01)
    Şarköy İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı kapsamında imalat ve bağlantı çalışmaları yapılacak olup; Buna bağlı olarak Camikebir, Cumhuriyet, İstiklal Mahallelerinde 13.03.2024 Çarşamba günü (yarın) sabah saat 09:00 ile saat 16:00 arasında su kesintisi yaşanacaktır. Abonelerimize önemle duyurulur.
Tüm Hakları Saklıdır 2024© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.