Çerkezköy Haber Gazetesinin 26.12.2023 tarihli https://cerkezkoyhaber.com.tr isimli internet adresinde çıkan ‘‘Çerkezköy’de su krizi derinleşiyor’’ başlıklı haberine istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. 

İlgili haberde görüntülerden de anlaşılacağı üzere su örnekleri arıtma cihazlarından alındığı görülmektedir.
 
TESKİ Genel Müdürlüğü, resmi verilere göre sağlıklı içme suyunda başarılı İller arasına girmeyi yıllar önce başarmış ve bu yerini korumaktadır. Vatandaşlarımız Tekirdağ il genelinde şebeke suyunu rahatlıkla içme suyu olarak kullanılabilir. Ekiplerimiz her gün 402 farklı kontrol noktasından aralıksız olarak numune alarak içme suyu kalitesinin kontrolünü yapmaktadır. Genel Müdürlüğümüz tarafından Türkiye de ilk olarak gerçekleştirilen, numune alma kabinleri sayesinde de suyumuz 7 gün 24 saat kontrol altındadır. Herhangi bir olumsuzluk durumunda anında müdahale edilerek, çözüme kavuşturulmaktadır.

T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı, Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da düzenli olarak ayrıca izlenen ve denetlenen şebeke suyuna ait en yakın tarihli verilere; Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü web sitesinde ki; “https://tekirdagism.saglik.gov.tr/TR-41263/icme-kullanma-kontrol-denetim-izleme---yuzme-suyu-analiz-sonuclari.html ” linkinden de rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
 
Ayrıca bahse konu gazete haberinde ‘’ Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyoruz!’’ iddiası gerçeği yansıtmamakta ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Kurumumuz her ne kadar ekonomik olarak maliyetlerde yaşanan artışlardan olumsuz etkilense de su ücretlerinde son dönemlerde bir artışa gitmemiş olup, diğer su kanal idarelerinin bu süreçte yapmış oldukları fiyat güncellemeleri ile kıyaslandığında 30 Su ve Kanalizasyon İdaresi arasında orta sıralarda yer almaktadır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TESKİ Genel Müdürlüğü

Yayın Tarihi: 29 Aralık 2023, Cuma 08:51

DİĞER DUYURULAR

  • BASIN AÇIKLAMASI (2024/08)
      Hasan KAYALAROĞLU isimli sosyal medya kullanıcısının 26.04.2024 tarihli ‘‘Teski nerede?’’  başlıklı paylaşımına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.   Paylaşımda Şarköy İlçesinde kanalizasyon sorunu yaşayan vatandaşlara hizmet verilmediği; ‘‘site sakinleri tarafından d
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/10)
    TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Personeli Ayşenur ŞEN ÇETİNKAYA'nın babası Muzaffer ŞEN vefat etmiştir. Cenazesi 03.04.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Dolu Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
  • BASIN AÇIKLAMASI (2024/07)
    Destan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Öklük’ün facebook hesabında yer alan  ‘‘ON YILDA DEĞİŞMEYEN KANSEROJEN BORULAR’’ başlıklı iddialarına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.  Kurulduğu ilk günden beri kurumumuzun hazırladığı veya İller Bankasına hazırlattığı projelerde ve yenileme
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/09)
    TESKİ Çorlu Şube Müdürlüğü Personeli Mustafa BUCAK'ın annesi Fatma BUCAK vefat etmiştir.  Cenazesi 20.03.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Lüleburgaz İlçesi Davutlar Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhumeye Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dil
  • TESKİ ABONELERİNE DUYURU (2024/01)
    Şarköy İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı kapsamında imalat ve bağlantı çalışmaları yapılacak olup; Buna bağlı olarak Camikebir, Cumhuriyet, İstiklal Mahallelerinde 13.03.2024 Çarşamba günü (yarın) sabah saat 09:00 ile saat 16:00 arasında su kesintisi yaşanacaktır. Abonelerimize önemle duyurulur.
Tüm Hakları Saklıdır 2024© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.