Sabah Gazetesinin 27.05.2023 tarihli gazetesinde çıkan  ‘‘CHP'li Başkan'ın Fatura Kurnazlığı’’ başlıklı iddialarına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
 
İdaremiz tarafından abonelerin su sayaçlarının endeks tespitleri aylık periyotlar halinde düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Ancak sayaçların bulunduğu konum itibariyle ulaşılamaz olması veya bina kapısının kapalı olmasından kaynaklı bazı abonelerin endeks tespitleri her ay gerçekleştirilememektedir. TESKİ Su Tesisatı ve Sayaç Montaj Uygulama Esasları Yönergesinin 5 inci ve 39 uncu maddesindeki; “Su sayaçlarının kilit altında tutulmaması gerekmektedir. Aksi halde “bina kapalı” veya “sayaç yeri kilitli” olması nedeniyle sayaçların devamlı ve düzenli okunması mümkün olamayacaktır.” hükmü açıkça belirtilmiştir. Bu tür durumlar karşısında abonenin ekonomik yönden mağdur olmaması için günlük kademe hakkı hesaplaması yapılmaktadır. Örneğin çeşitli sebeplerle 60 gün okunmayan bir abone için normal şartlarda 12m³ olan 1. Kademe kullanım hakkı 24m³ olarak güncellenerek tüketim hesaplanmaktadır. Sistem otomatik olarak kullanım miktarını okuma gün sayısı ile oranlar ve öyle ücretlendirir. Bu nedenle haberde belirtilmiş olan geç endeks okuması kaynaklı ekonomik kayıp oluştuğu gerçeği yansıtmamaktadır.
 
Söz konusu kademe uygulaması sadece Tekirdağ’da değil 30 Büyükşehir Belediyesinde çeşitli şekillerde uygulanmaktadır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
TESKİ Genel Müdürlüğü
 
Yayın Tarihi: 27 Mayıs 2023, Cumartesi 20:34

DİĞER DUYURULAR

  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/10)
    TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Personeli Ayşenur ŞEN ÇETİNKAYA'nın babası Muzaffer ŞEN vefat etmiştir. Cenazesi 03.04.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Dolu Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
  • BASIN AÇIKLAMASI (2024/07)
    Destan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Öklük’ün facebook hesabında yer alan  ‘‘ON YILDA DEĞİŞMEYEN KANSEROJEN BORULAR’’ başlıklı iddialarına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.  Kurulduğu ilk günden beri kurumumuzun hazırladığı veya İller Bankasına hazırlattığı projelerde ve yenileme
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/09)
    TESKİ Çorlu Şube Müdürlüğü Personeli Mustafa BUCAK'ın annesi Fatma BUCAK vefat etmiştir.  Cenazesi 20.03.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Lüleburgaz İlçesi Davutlar Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhumeye Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dil
  • TESKİ ABONELERİNE DUYURU (2024/01)
    Şarköy İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı kapsamında imalat ve bağlantı çalışmaları yapılacak olup; Buna bağlı olarak Camikebir, Cumhuriyet, İstiklal Mahallelerinde 13.03.2024 Çarşamba günü (yarın) sabah saat 09:00 ile saat 16:00 arasında su kesintisi yaşanacaktır. Abonelerimize önemle duyurulur.
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/08)
    TESKİ Malkara Şube Müdürlüğü Personeli Şerif AYDIN'ın babası Nurettin AYDIN vefat etmiştir.  Cenazesi 04.03.2024 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Hereke Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
Tüm Hakları Saklıdır 2024© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.