Devrim Gazetesinin 26.12.2020 tarihli www.devrimgazetesi.com.tr isimli internet adresinde çıkan  ‘‘Sayıştay TESKİ’nin Rezaletini Gözler Önüne Serdi’’ başlıklı iddialarına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile 6085 sayılı Sayıştay Kanunu hükümleri gereğince; Sayıştay Başkanlığının Kamu İdarelerinin 2019 Yılı hesaplarının yerinde denetim programı kapsamında, Genel Müdürlüğümüz 19.01.2020/22.02.2020 tarihleri arasında denetime tabi tutulmuş olup; denetim sonucunda hazırlanan ‘‘Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’’ kasım 2020 ayı itibariyle Sayıştay Başkanlığı https://www.sayistay.gov.tr/tr/?p=2&ContentID=13007 adresinde yayımlanmış ve raporun bir sureti 14.12.2020 tarihinde Genel Müdürlüğümüze iletilmiştir.

Sayıştay Başkanlığının 2019 yılı denetim programı kapsamında Mahalli idarelere ilişkin olarak 149 adet belediye ve bağlı idare, 8 adet il özel idaresi ve 25 adet mahalli idare şirketi ve birliği olmak üzere toplam 182 adet Sayıştay denetim raporu meclislerinde görüşülmek üzere ilgili kamu idarelerine ve 23 adet yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığına ilişkin Sayıştay denetim raporu da İçişleri Bakanlığı ile ilgili valiliklere gönderileceği Sayıştay Başkanlığının web sayfasındaki kamuoyu duyurusunda belirtilmiştir. Denetlenmiş olan diğer su ve kanalizasyon idarelerine ait 13 adet denetim raporu incelendiğinde, diğer su ve kanal idarelerinde de benzer konuların Sayıştay bulgusu olarak raporlandığı, bazı su ve kanal idarelerinde Sayıştay bulgu sayısının 18’lere kadar çıktığı, Genel Müdürlüğümüz bulgu sayısının 13 adet olduğu görülmektedir.

Genel Müdürlüğümüz Sayıştay bulgu konularıyla ilgili olarak anılan gazete haberindeki iddialar asılsız olup; https://www.sayistay.gov.tr/tr/?p=2&ContentID=13007 adresindeki ‘‘Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’’nda yer alan 13 Sayıştay bulgu konusunun hiçbirinde kamu zararı oluştuğuna yönelik değerlendirme bulunmadığı görülmektedir. Bulgu konularımız Sayıştay Denetçileri tarafından kamu zararı ve tazmin hükmü olarak değerlendirilmiş olsaydı, 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 48. Maddesi gereğince yargılamaya esas rapor düzenlenmesi gerekirdi. Ancak Sayıştay Denetim Raporundaki bulgu konuları incelendiğinde; birçoğunun mali tablolara yansıyan muhasebe kayıtlarına ait eksikliklerden kaynaklı olduğu ve düzeltildiği, diğer kısmının ise iyileştirmeye yönelik öneri niteliğinde olduğu ve çalışmaların başlatıldığı görülmektedir. Bu nedenle bulgu konularımızın tamamına yapılan düzeltici işlemlerin ve yapılan açıklamaların uygun görülmesi ile yargılamaya gitmeden Düzenlilik Denetim Raporu düzenlenmiştir. Dolayısıyla ilgili gazete haberinde; Genel Müdürlüğümüz Sayıştay Denetim Raporunda yer alan bulgu konu başlıkları değiştirilerek/çarpıtılarak kamu zararı olduğu yansıtılmaya çalışılmış olup; Genel Müdürlüğümüzü yıpratmaya yönelik algı yaratılmaktadır.

TESKİ Genel Müdürlüğü; hesap verme sorumluluğu bilinci ve şeffaf yönetim anlayışıyla,  11 İlçede 1 milyar TL’den fazla yatırım gerçekleştirmiş bir idare olarak;  çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Bu asılsız iddialarla kurumumuza yönelik yıpratıcı faaliyetlere karşı bilinçli olan siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
 
Kadir ALBAYRAK
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı 
TESKİ Yönetim Kurulu Başkanı

Yayın Tarihi: 28 Aralık 2020, Pazartesi 08:48

DİĞER DUYURULAR

  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/10)
    TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Personeli Ayşenur ŞEN ÇETİNKAYA'nın babası Muzaffer ŞEN vefat etmiştir. Cenazesi 03.04.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Dolu Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
  • BASIN AÇIKLAMASI (2024/07)
    Destan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Öklük’ün facebook hesabında yer alan  ‘‘ON YILDA DEĞİŞMEYEN KANSEROJEN BORULAR’’ başlıklı iddialarına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.  Kurulduğu ilk günden beri kurumumuzun hazırladığı veya İller Bankasına hazırlattığı projelerde ve yenileme
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/09)
    TESKİ Çorlu Şube Müdürlüğü Personeli Mustafa BUCAK'ın annesi Fatma BUCAK vefat etmiştir.  Cenazesi 20.03.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Lüleburgaz İlçesi Davutlar Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhumeye Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dil
  • TESKİ ABONELERİNE DUYURU (2024/01)
    Şarköy İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı kapsamında imalat ve bağlantı çalışmaları yapılacak olup; Buna bağlı olarak Camikebir, Cumhuriyet, İstiklal Mahallelerinde 13.03.2024 Çarşamba günü (yarın) sabah saat 09:00 ile saat 16:00 arasında su kesintisi yaşanacaktır. Abonelerimize önemle duyurulur.
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/08)
    TESKİ Malkara Şube Müdürlüğü Personeli Şerif AYDIN'ın babası Nurettin AYDIN vefat etmiştir.  Cenazesi 04.03.2024 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Hereke Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
Tüm Hakları Saklıdır 2024© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.