25/10/2019
                                                                                                             

     25/10/2019 Tarihinde Çorlu Şube Müdürlüğümüz sorumluluk alanında kalan Kemalettin Mahallesi Dere 3. Sokak No12 adresinde, Çorlu Şube Müdürlüğü ekipleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca Devrim Gazetesinde 23.10.2019 tarihli yayınlanan “Teski Vatandaşı İsyan Ettirdi “ haberine istinaden inceleme yapılmıştır.
Yapılan incelemede;
1) Teski Genel Müdürlüğünün Kuruluşundan önce inşa edilen binadaki zemin kat hariç diğer aboneliklerin kanalizasyon sistemine bağlı olduğu, zemin katın vatandaş beyanına göre de (şikayet sahibi vatandaş projede pompanın yer aldığını beyan etmiş ve ekonomik sebeplerden dolayı tedarik edip taktıramadığını beyan etmiştir) pompa sistemi kurularak kanala bağlanması gerekliyken sadece zemin kat için fosseptik imalatı yapıldığı tespit edilmiştir.
2)  Binanın konumundan dolayı fosseptik çukurunun yol kotundan yaklaşık 2,5 metre aşağıda ve vidanjörün yanaşabileceği noktadan 30 metre uzakta bulunması sebebiyle usulsüz olarak yapılan fosseptik çukuruna (projesine aykırı olarak yapılmıştır) Şube Müdürlüğüne ait vidanjör marifetiyle müdahale edilemediği tespit edilmiştir.
3) Söz konusu gazete haberine ilişkin atıksu ile ilgili herhangi bir çevre kirliliği oluşmadığı tespit edilmiştir.
Tespit neticesinde;
     Şikayet sahibi kişi ile yerinde görüşülerek konuya ilişkin gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.
          İlgili Dairenin  iç tesisatında yaşanan sorunların kalıcı olarak giderilmesi için ilgili daire malikine Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Atık Suların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliğinin 15. Madde 9. Fıkrasının “Bina bodrum katlarının döşeme kotu, şebeke kanalındaki en yüksek su seviyesi kotunun altında kalıyor ve kanalizasyona kendiliğinden akışı sağlamıyorsa bu gibi düşük kotlu binaların bodrum katlarının atıksuları idare tarafından onaylı uygun bir pompa sistemi ile bina sahibi tarafından parsel çıkış bacasına yükseltilip diğer katların atıksuları ile birlikte bağlantı kanalı vasıtasıyla kanalizasyon şebekesine verilir.’ Hükmünde olduğu daha önce olduğu gibi kendisine bir kez daha iletilmiştir.
     Şikayet konusu yer ve yapılan incelemeye ilişkin fotoğraflar ekte yer almaktadır..
     İşbu tutanak tarafımızca imza altına alınmıştır.
 
 
        Atalay UZ                                    Derya YETER                                      Atilla SARAÇ
Makine Mühendisi                 Atıksu Ruh.ve Den. Şb. Müd. V.                    Çorlu Şb. Müd.V.

Yayın Tarihi: 07 Kasım 2019, Perşembe 10:37

FOTOĞRAF GALERİSİ

DİĞER DUYURULAR

  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/10)
    TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Personeli Ayşenur ŞEN ÇETİNKAYA'nın babası Muzaffer ŞEN vefat etmiştir. Cenazesi 03.04.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Dolu Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
  • BASIN AÇIKLAMASI (2024/07)
    Destan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Öklük’ün facebook hesabında yer alan  ‘‘ON YILDA DEĞİŞMEYEN KANSEROJEN BORULAR’’ başlıklı iddialarına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.  Kurulduğu ilk günden beri kurumumuzun hazırladığı veya İller Bankasına hazırlattığı projelerde ve yenileme
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/09)
    TESKİ Çorlu Şube Müdürlüğü Personeli Mustafa BUCAK'ın annesi Fatma BUCAK vefat etmiştir.  Cenazesi 20.03.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Lüleburgaz İlçesi Davutlar Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhumeye Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dil
  • TESKİ ABONELERİNE DUYURU (2024/01)
    Şarköy İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı kapsamında imalat ve bağlantı çalışmaları yapılacak olup; Buna bağlı olarak Camikebir, Cumhuriyet, İstiklal Mahallelerinde 13.03.2024 Çarşamba günü (yarın) sabah saat 09:00 ile saat 16:00 arasında su kesintisi yaşanacaktır. Abonelerimize önemle duyurulur.
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/08)
    TESKİ Malkara Şube Müdürlüğü Personeli Şerif AYDIN'ın babası Nurettin AYDIN vefat etmiştir.  Cenazesi 04.03.2024 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Hereke Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
Tüm Hakları Saklıdır 2024© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.