Saray Gözlem Gazetesinin 7 Ağustos 2019 tarihli “Su Temel İhtiyaçtır Kesilemez” başlıklı haberinde; TESKİ Genel Müdürlüğünün Saray ilçesinde gerçekleştirdiği su kesintilerinin tepki çektiği, insanların temel ihtiyaçlarından olan su hizmetinin sonlandırılmasının birçok çevre tarafından yanlış bir uygulama olarak yorumlandığı, İlçe sakinlerinden Şerafettin Kıray’ın, borcunun olması nedeniyle 4 Temmuz tarihinden bu yana sularının kesik olduğunu belirttiği, iki defa borçlarını yapılandırdığını fakat kanser tedavisi gördüğü için ödemeleri yapamadığını üçüncü kez başvurduğunda ise kendisine borcun tamamının nakit olarak ödenmesi gerektiği bilgisinin verildiğinin aktarıldığı, Kıray’ın, su borcunun ana parasının 3 bin 696 lira faizi ile birlikte 5 bin 400 lira olduğu, bu paranın nakit olarak ödenmesinin mümkün olmadığı belirtilerek, bu mevcut durumun düzeltilmemesi neticesinde üst makamlara konu hakkında gerekli bilgilendirme ve taleplerin iletilmeye devam edeceğinin vurgulandığından bahsedilmiştir. Haberde bahsi geçen konuya açıklık getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
 
Yapılan inceleme sonucunda; Şerafettin KIRAY adına kayıtlı 742303 numaralı aboneliğin 2008 yılından bugüne kadar toplamda gecikme faizi ile birlikte 5.420,94 TL olduğu ve 3 defa taksitlendirme yapılmasına rağmen düzenli ödeme yapılmadığı için otomatik olarak taksitlendirmenin bozulduğu aşağıda belirtildiği gibi tespit edilmiştir.
 
  1. Taksitlendirme 02/12/2014 – Taksitlendirmenin bozulduğu tarih 23/11/2016
  2. Taksitlendirme 21/08/2015 – Taksitlendirmenin bozulduğu tarih 23/11/2016
  3. Taksitlendirme 23/11/2016 – Taksitlendirmenin bozulduğu tarih 17/01/2017
 
Ayrıca TESKİ Genel Müdürlüğümüze su borçları olup; ödeme güçlüğü çeken abonelerimizden borçlarını ödemeleri için ödeme kolaylığı ve taksitlendirme talepleri ulaşmış olup, borçlu abonelerimizin talepleri doğrultusunda ve TESKİ Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğinin 47'nci maddesinin 3'ncü, 4'üncü ve 5'nci fıkraları uyarınca ve ilgi TESKİ Yönetim Kurulu kararı ile aşağıda belirtilen taksitlendirme ile ilgili hususlara uymaları şartıyla abonelerimize borçlarını yeniden taksitlendirme imkanı verilmiştir.
 
 01.05.2019 tarihine kadar (icralıklar dahil) işlemiş olan su borçları ile ilgili olarak;
-Taksitlendirme seçenekleri: 0,00 TL – 499,99 TL arası (Kapsam dışı), 500,00 TL – 999,99TL arası (2 Taksit), 1.000,00 TL – 4.999,99 TL arası (3 Taksit) ve 5.000,00 TL ve yukarısı (4 Taksit) olacaktır.
-İlk taksit taksitlendirme anında peşin olarak ödenecektir.
 
-Taksitlerden birinin vadesinde ödenmemesi halinde taksitlendirme kendiliğinden iptal olup, abonenin suyu kesilecek ve borcun tamamı ödenmedikçe suyu tekrar açılmayacak olup, aynı borçla ilgili yeni bir taksitlendirme yapılamayacaktır.
 
-İcralık alacaklarda taksitlendirme süresince icra takibi yasal olarak kaldırılmayacak, ancak herhangi bir icrai işlem (Haciz vs.) yapılmayacak, mevcut icra masrafı ve vekalet ücreti son taksitle ödenecektir.
 
-Yeni taksitlendirme imkanından, daha önce çıkarılmış olan Yapılandırma Yasalarından yararlanan ve taksitlendirmesi iptal edilmemiş olan aboneler yararlanamayacak, ancak taksitlendirmesi iptal edilmiş olan aboneler yararlanabilecektir.
 
-Son başvuru süresi 30 Haziran 2019
Yukarıda belirtilen düzenli yapılmayan ödemeler sonucunda bozulan taksitlendirme ve TESKİ Yönetim Kurulu kararı ile kabul edilmiş Son başvuru süresi 30 Haziran 2019 tarihli taksitlendirmeden yararlanılmadığı sonrasında 07/05/2019 tarihinde borcun ödenmesi için “Ödemeye Davet” tebliğ edilmiş fakat anılan abone tarafından herhangi bir ödeme yapılmadığı için 04/07/2019 tarihinde Serafettin KIRAY adına kayıtlı aboneliğe ait su kullanıma kapatılmıştır.
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) aboneleri ile abonelik sözleşmesi yaparak su temin etmektedir. TESKİ Su ve Atıksu sözleşmesinde yer alan;
 
Madde – 4: TESKİ ile abonelik sözleşmesi imzalayan gerçek ve tüzel kişi sözleşmede belirtilen adresine TESKİ tarafından yapılacak her türlü tebligatın geçerli olduğunu ve kendisine yapıldığını kabul eder.
Madde  - 5 : Bu sözleşmenin süresi 1(bir) yıldır. Abone tüm borçlarını ödemek ve yazılı olarak başvurmak şartıyla sözleşmesinin feshini isteyebileceği gibi suyunun geçici olarak kapatılmasını da isteyebilir. Suyu kapalı olan abone suyunun açılması için açma ücreti ve diğer hizmetlerin bedelini ödemeyi kabul eder. Aboneliğin iptali istenmediği taktirde sözleşme aynı şartlarda devam eder.
Abone; abonelikten doğan haklarını hangi nedenle olursa olsun bir başkasına devredemez. Abonenin ölümü halinde  bu sözleşmeden doğan borçlardan mirasçıları sorumludur. Veraset yoluyla intikal etmiş olsa dahi mirasçıların kendi adına abone olması zorunludur.
Abone tahakkuk eden su borcunu ödemediği taktirde suyu kapatılır. Suyunun kapatılmasına rağmen borcu ödenmezse sayaç sökülerek sözleşmesi tek taraflı olarak fesh edilir. Borç mevcut ise güvence bedeli borca mahsup edilir.” hükmüne göre belirtilen şartlar abone tarafından yerine getirilmediğinde TESKİ abonelik sözleşmesindeki şartları yerine getirerek abonenin suyunu kapatır. Aynı durum devam ederse tek taraflı abonelik sözleşmesini yasal olarak fesheder.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 TESKİ Genel Müdürlüğü

Yayın Tarihi: 07 Ağustos 2019, Çarşamba 16:53

DİĞER DUYURULAR

  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/10)
    TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Personeli Ayşenur ŞEN ÇETİNKAYA'nın babası Muzaffer ŞEN vefat etmiştir. Cenazesi 03.04.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Dolu Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
  • BASIN AÇIKLAMASI (2024/07)
    Destan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Öklük’ün facebook hesabında yer alan  ‘‘ON YILDA DEĞİŞMEYEN KANSEROJEN BORULAR’’ başlıklı iddialarına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.  Kurulduğu ilk günden beri kurumumuzun hazırladığı veya İller Bankasına hazırlattığı projelerde ve yenileme
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/09)
    TESKİ Çorlu Şube Müdürlüğü Personeli Mustafa BUCAK'ın annesi Fatma BUCAK vefat etmiştir.  Cenazesi 20.03.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Lüleburgaz İlçesi Davutlar Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhumeye Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dil
  • TESKİ ABONELERİNE DUYURU (2024/01)
    Şarköy İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı kapsamında imalat ve bağlantı çalışmaları yapılacak olup; Buna bağlı olarak Camikebir, Cumhuriyet, İstiklal Mahallelerinde 13.03.2024 Çarşamba günü (yarın) sabah saat 09:00 ile saat 16:00 arasında su kesintisi yaşanacaktır. Abonelerimize önemle duyurulur.
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/08)
    TESKİ Malkara Şube Müdürlüğü Personeli Şerif AYDIN'ın babası Nurettin AYDIN vefat etmiştir.  Cenazesi 04.03.2024 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Hereke Mahallesi Camiinden kaldırılacaktır.   Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
Tüm Hakları Saklıdır 2024© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.